Och så har tiden ramlat iväg igen..

Design Klipp Livet från min synvinkel
Blir så imponerad för hur fort tiden går, herregud. Typ två veckor sen senaste uppdateringen här inne, och jag har hunnit med en rejäl sväng av influensa, en jäkla massa plugg och en å annan festlighet.

Om vi ska snacka jobb och plugg nu då, så ägnade jag förra veckan åt en kombinerad klipp&färguppgift där jag skulle klippa en frisyr med hellugg och tona underhåret i en röd ton samt överhåret med en glanstoning.
Efter några dagar av intensiv kommunikation med handledar-Moa nere i Malmö, orsakad av ett stycke färgkarta på rymmen, så fick jag till blandingarna och kunde avsluta uppgiften.
Den här veckans uppgift var lite fler moment, klippte två mellanlånga uniform på klippdocka och gjorde lockar på designdockan på två olika sätt. Dels gjorde jag en läggning med värmespolar och sen samma typ av lockar med fön och rundborste (betydligt mer tidskrävande!).

Här är (andra) uniformklippningen med en vanlig föning för att visa självfallet som blir.
Om man ska snacka lite mer förståeligt så är det en klippning som är jämnlång (i cm) överallt, vilket leder till att frisyren blir uppklippt.
 
Och här är den första uniformen, finish med plattång.
 
Sen lite lockar då, här är läggning på värmespolar
 
Och resultatet, med frisyr i mittbena
 


Och på dessa bilder har jag fuktat håret och fönat med rundborste, samt rullat ihop lockarna och fäst med spänne.


På med lite hårspray, lät alltihop sitta i ca 10-15 min och sen tog jag ut spännena och kammade ut håret.


Faktiskt tycker jag att fön-lockarna blev bättre, även om de kräver lite mer jobb. Kul var det iallafall!
Ska försöka kasta in lite mer bilder under veckan, och jag tror dessutom att det närmar sig ännu en Malmö-vistelse. DÅ blir det bilder!


 

Kommentera inlägget här: